Inspiratiewandeling

Herfstwandeling donderdag 12 oktober 2023

De herfst is een prachtige en kleurrijke tijd in het bos. 

De herfstwandeling is een fijne combinatie van ontspanning en empowerment.

We gaan rustig aan lopen in een kleine groep van 2 tot 6 deelnemers. De wandeling zelf duurt 2 uur en tussendoor pauzeren we voor eenvoudige oefeningen en een heerlijke lunch in het boscafe. Je hoeft geen supergoede conditie te hebben.

Buiten is het altijd beter, het geeft letterlijk licht, lucht en ruimte. Wandelen maakt dat alles in beweging komt, het helpt je ontladen en weer opladen.

1 dag in de natuur geeft je rust, ontspanning, inzichten en helpt je weer te gronden, te aarden en contact te maken met je ware natuur, het geeft weer zin en vertrouwen in het leven.

Natuurlijk afhankelijk van hoe ver je van jezelf bent afgedwaald maar altijd een stap weer in de goede richting.

We gaan al wandelend werken met beelden uit de natuur, eenvoudig en doeltreffend! Je hoeft nergens over na te denken de natuur spreekt voor zich en je weet: een beeld zegt vaak meer dan duizend woorden. 

Alles gaat in een rustig tempo  zodat er voldoende ruimte is voor ieders vragen en inbreng. In plaats van 1 coach heb je een groep die jou kan spiegelen en waarmee je ervaringen kan uitwisselen. Fijn om te merken dat je niet de enige bent die soms worstelt met vragen in werk of in leven.

 

Resultaat meer lucht, een stuk lichter, opgeladen en weer klaar om de wereld in te gaan

Alleen ga je sneller samen kom je verder.

 

Wandelen natuurlijk in het ritme van de seizoenen.

Praktische info

De dag begint om 9.30 uur, we wandelen richting het boscafé waar we rond 12.30 uur pauzeren voor koffie en/of lunch.  Om 13.30 uur lopen we rustig aan weer terug en we ronden de dag af om  tussen 16.00 en 16.30 uur (afhankelijk van de groepsgrootte). De wandeling zelf duurt ongeveer twee uur van beginpunt naar het boscafé en weer terug, onderweg pauzeren we en werken we met oefeningen.

  • Groepsgrootte: 2 tot 6 deelnemers
  • Locatie: Nijmegen Brakkenstein/Heumensoord Malden
  • Investering: 150 euro per dag exclusief BTW
  • Aanmelden via mail, telefoon of whatsapp

Loop je over op je werk? Vraag vergoeding aan bij je werkgever in het kader van preventie ziekteverzuim!

Overige data 2023: vrijdag 10 november, herfst wandeling, donderdag 21 december winterzonnewende wandeling

Ervaringen van deelnemers

Op woensdag 21 december, de kortste dag van het jaar en de dag van de zonnewende heb ik samen met Erika van Brinkman coaching een inspiratiewandeling gemaakt. Zo aan het einde van het jaar was het een fantastisch moment om even tot rust te komen en stil te staan bij alles wat me in het afgelopen jaar bezig heeft gehouden. Met haar positieve en humoristische aanpak helpt Erika om de stroom aan gedachten die er in mijn hoofd zitten tot rust te brengen en me te richten op het hier en nu. En de natuur om me heen versterkt dat ook nog eens op een hele mooie manier. Wat is het fijn om zo de hele dag buiten te zijn! Mijn tip: gun jezelf de tijd om eens een dag stil te staan. Daardoor kun je opladen en het geeft je nieuwe energie. Ik kan het echt iedereen aanbevelen! Mannie

Vrijdag heb ik gewandeld met Erika, van Brinkman coaching. Dat zou iedereen moeten doen wiens emmer dreigt over te lopen. In de natuur bezig zijn is zo anders dan tussen vier muren. Het gesprek bepaalde ons wandeltempo.  Erika maakte gebruik van de omgeving om verbeeldingskracht te stimuleren, ook yoga- en mindfulness oefeningen kwamen voorbij om de gedachtestroom te parkeren en te zijn in het hier en nu. Het wandelen is een mentaal en fysiek oplaadmoment. Verder is Erika een opgewekte, vrolijke vrouw. Ze kijkt en luistert goed. Ze schroomt ook niet je te confronteren. Je hoort ook wel dingen die je wel weet of al wel doet, maar toch is het fijn met haar hierover te praten. Het voelt een beetje als her-ijken, zei ik op het eind van de dag. Fridy