Loopbaancoaching

Werk en liefde zijn de belangrijkste drijfveren om zin te geven aan je bestaan.

Als je niet meer zeker weet of je nog op de goede plek zit, je werk energie kost, je ziek bent geworden of als je gedwongen wordt van baan te veranderen is loopbaancoaching wellicht iets voor jou.

We gaan samen onderzoeken wat voor werk het beste past bij jou als persoon. Je bent niet je werk maar wie je in de kern bent is wel bepalend voor het werk dat het beste bij jou past.

De belangrijkste richtingaanwijzer is waar wordt je blij van? Waar krijg je energie van? Natuurlijk is geen enkele baan 100 % perfect maar het grootste gedeelte zou energie moeten geven anders hou je het niet vol.

Loopbaancoaching is praktisch, we werken met (loopbaan)opdrachten, gesprekken en oefeningen om zo zowel gevoel als je verstand te laten spreken.

Onderwerpen in een loopbaanonderzoek zijn

  • Vitaliteit en inspiratie, waar wordt jij blij van?
  • Energiehuishouding en zelfmanagement – wat geeft energie en hoe zorg jij voor je eigen energiehuishouding?
  • Waarden en voorwaarden, wat is belangrijk voor jou in werk en leven en aan welke voorwaarden moet werk voldoen zodat jij prettig kunt werken
  • Levensloop en loopbaan, patronen in werk en leven
  • Kwaliteiten en ontwikkelpunten
  • Visie en missie met betrekking tot werk, zingeving
  • Droom en werkelijkheid: hoe vertaal je jouw droombaan naar de actuele arbeidsmarkt en wat heb je daarvoor nodig

 

Resultaat van een loopbaanonderzoek (ongeveer 6 coachsessies) is dat je zicht hebt wat voor jou het best passende beroepsperspectief is. Soms is dat een andere baan soms kom je erachter dat je huidige functie prima past maar dat bijvoorbeeld de voorwaarden niet aansluiten.

Na afronding van de coaching heb je een stappenplan om concreet aan de slag te gaan.

Voor mijn vraag, of mijn huidige baan nog wel bij me past, bleek ik bij Erika aan het goede adres. Ze maakt het makkelijk om te praten, met een fijne dosis humor en door aan te sluiten bij de mens die tegenover haar zit. Met rake vragen, opdrachten en oefeningen heeft ze zowel mijn ratio als intuïtie laten spreken: Ja het past nog! Laura