Vitaliteitscoaching

Vitaliteitscoaching richt zich op het herstel van de energiehuishouding en van de verbinding tussen lichaam en geest. Het lichaam is zo'n fantastisch iets dat we vaak maar voor lief nemen behalve als we ziek worden.

Maar serieus wat een wonder der natuur, het loopt, het doet, het lacht, het danst, het werkt, het fietst.  Het lichaam is een prachtig mechanisme en heeft een enorme wijsheid. Alles is opgeslagen in elke cel van je lichaam. Als je leert te luisteren naar je lichaam kan het je een enorme wijsheid verschaffen en antwoord geven op vragen.

Je nek zit vast: wat heb je allemaal op je nek genomen? Hoeveel mensen hebben geen last van rugklachten omdat ze maar bezig zijn hun rug recht te houden. Hoofdpijn? Teveel gepieker en gedachten. Het lichaam kan niet liegen, het geeft haarfijn aan hoe het is. Wat heeft jouw lichaam je te vertellen?

Bij burn-out of ziekte geeft het lichaam aan dat we uit balans zijn. Soms zo gevangen in ons overlevingsmechanisme  dat we niet meer kunnen voelen hoe het werkelijk is. De ratio is een meester in zelfsabotage en gaat maar door en door tot je er soms letterlijk bij neer valt. Als je meer in contact bent met je lijf en wat het jou te vertellen heeft zul je minder snel uitvallen en eerder herstellen.

Vitaliteitscoaching kan ingezet worden bij ziekte, burn-out of lichamelijke klachten maar is ook zeer effectief bij  het vitaal houden van werknemers (preventief). Je leert je energiehuishouding goed te onderhouden (zelfmanagement) en de signalen van je lichaam serieus te nemen.