Lifecoaching

Als je vast loopt, keuzes moet maken of het even niet meer weet, kan het zinnig zijn om een coach in te schakelen om zaken helder te krijgen. Bijvoorbeeld als je vastloopt in een relatie, je een conflict hebt of als je vitaliteit te wensen overlaat.

Als coach functioneer ik als spiegel en als klankbord. Ik stel vragen en loop letterlijk een tijdje met je mee.
Coaching is praktisch en richt zich op bewustwording  en het wakker maken van jouw eigen(wijs)heid en kracht om zo zelf en in je eigen tempo tot oplossingen te komen. Je wordt je bewust van jouw overtuigingen, waarden, gedrag en het effect hiervan op jou en je omgeving.

Ik ga er vanuit dat jij zelf het meest deskundig bent over je eigen leven en dat antwoorden (hoewel nog onbewust) in jezelf zijn opgeslagen.

Ik faciliteer en help je om te kijken naar alternatieven en nieuwe mogelijkheden. Wanneer belemmeringen zichtbaar zijn en je meer in je kracht staat kan je ook makkelijker omgaan met obstakels die nou eenmaal op je pad komen. Zo wordt de weg vrijgemaakt om weer nieuwe stappen te kunnen zetten. Zelf het stuur weer in handen om richting te geven aan wat jij wenst en verlangt in werk en leven.

Coaching heeft tot doel om prettiger te gaan functioneren, om de kwaliteit van leven te bevorderen.

Een kort coachingstraject (3 to 6 sessies) geeft vaak al voldoende handvaten om een verandering in te zetten.

Naast gesprekken werk ik met oefeningen die jouw kracht, (eigen)wijsheid, gevoel en intuitie wakkermaken en re-activeren. Dus niet alleen praten over maar vooral ook ervaren hoe het anders kan.

 

Vertel het me en ik zal het vergeten

Laat het me zien en ik zal het onthouden

Laat het me ervaren en ik zal het eigen maken - Confusius

 

De korte coachingsperiode bij Erika heeft me veel opgeleverd:

Inzicht in en reflectie op mijn gedrag, gedachten en patronen . Ruimte om te zijn wie ik ben en perspectief op de wijze waarop ik het anders zou kunnen gaan doen en ervaren. 

Erika gaf me de ruimte om het op mijn eigen manier en in mijn eigen tempo allemaal te ontdekken. Haar rustige houding en stem vind ik ook echt pluspunten voor een coach. Ik wist niet dat het zo heilzaam kon zijn om met een onafhankelijke en prettige coach zoals Erika mijn gedachten en woorden de vrije loop te laten. Deze coachingsperiode heeft mij gesterkt in de keuzes die ik heb gemaakt. Martine