Lifecoaching

Als je vast loopt, keuzes moet maken of het even niet meer weet, kan het zinnig zijn om een coach in te schakelen om zaken helder te krijgen. Bijvoorbeeld als je vastloopt in een relatie, in je werk, je een conflict hebt of als je vitaliteit te wensen overlaat.

Als coach functioneer ik als spiegel en als klankbord. Ik stel vragen en loop letterlijk een tijdje met je mee. Ik help je om te kijken naar nieuwe mogelijkheden en kansen, en naar belemmeringen en hoe deze op te ruimen om de weg weer vrij te maken. Belangrijk is om het stuur weer in handen te nemen zodat je zelf richting kan geven aan jouw wensen en verlangens.

Coaching richt zich op bewustwording  en het wakker maken van jouw eigen(wijs)heid en kracht om zo zelf en in je eigen tempo tot oplossingen te komen. Je wordt je bewust van jouw overtuigingen, waarden, gedrag en het effect hiervan op jou en je omgeving.

Ik ga er vanuit dat jij zelf het meest deskundig bent over je eigen leven en dat antwoorden (hoewel nog onbewust) in jezelf zijn opgeslagen.

Een kort coachingstraject (3 to 6 sessies) geeft vaak al voldoende handvaten om een verandering in te zetten.

Naast gesprekken werk ik met oefeningen die jouw kracht, (eigen)wijsheid, gevoel en intuitie wakkermaken en re-activeren. Dus niet alleen praten over maar vooral ook ervaren hoe het anders kan.

Vertel het me en ik zal het vergeten

Laat het me zien en ik zal het onthouden

Laat het me ervaren en ik zal het eigen maken - Confusius

 

De korte coachingsperiode bij Erika heeft me veel opgeleverd:

Inzicht in en reflectie op mijn gedrag, gedachten en patronen . Ruimte om te zijn wie ik ben en perspectief op de wijze waarop ik het anders zou kunnen gaan doen en ervaren. 

Erika gaf me de ruimte om het op mijn eigen manier en in mijn eigen tempo allemaal te ontdekken. Haar rustige houding en stem vind ik ook echt pluspunten voor een coach. Ik wist niet dat het zo heilzaam kon zijn om met een onafhankelijke en prettige coach zoals Erika mijn gedachten en woorden de vrije loop te laten. Deze coachingsperiode heeft mij gesterkt in de keuzes die ik heb gemaakt. Martine