Wandel- en natuurcoaching

Beweging in de natuur is goed voor de gezondheid van lichaam en geest.

Door letterlijk in beweging te komen is het makkelijker spanning los te laten en naast je lichaam ook je geest in beweging te zetten.

Het lopen in de natuur vitaliseert, bevordert ontspanning, werkt rustgevend en maakt het makkelijker in contact te komen te komen met je “ware natuur”. Immers (als zijn we het vaak vergeten) wij als mens zijn ook natuur.

Het naast elkaar lopen geeft een andere dimensie aan een gesprek, er kunnen makkelijker stiltes vallen en oogcontact is niet altijd noodzakelijk. Dat maakt het makkelijker pijnlijke of gevoelige zaken te bespreken.

In de natuur beweeg je je buiten je eigen vertrouwde wereld. Je zult letterlijk nieuwe wegen inslaan en nieuwe horizonten ontdekken. Hierdoor zul je gemakkelijker openstaan voor nieuwe inzichten en ideeën. Het biedt oneindig veel mogelijkheden om te werken met symbolieken, waardoor je sneller tot de kern komt. Immers een beeld zegt meer dan 1000 woorden.

Natuurcoaching is een vorm van wandelcoaching die verder gaat dan alleen wandelen en praten. Bij natuurcoaching betrek je de symboliek van de natuur erbij, waardoor je heel snel tot de kern komt en de diepte ingaat. Uitgangspunt bij natuurcoaching is dat de mens niet los staat van de natuur, maar er onderdeel van is en dat het coachproces ook een natuurlijk proces is.