Wandel- en natuurcoaching

Waarom de natuur in?

Buiten is het altijd beter! Het geeft letterlijk lucht, ruimte en ontspanning. Moeder natuur is de beste heelmeester. Als je je slecht voelt en je maakt een wandeling in de natuur zul je je altijd beter voelen.

Buiten bewegen maakt dat je ontlaadt en ook weer oplaadt en je hoeft niets anders te doen dan rustig aan te lopen! Hoe fantastisch is dat?

De natuur geeft energie gratis en voor niets! Kan je je voorstellen als je daarnaast ook nog met vraagstukken aan de gang gaat met een ervaren coach. Alles gaat makkelijker, meer ontspannen, je hoeft niet hard te werken, het helpt je naar de kern, naar je "ware natuur" als het ware. Altijd praktisch en in acceptatie met wat er is. Je hoeft niet te veranderen je kan wel leren om anders met de situatie om te gaan.

Het naast elkaar lopen geeft een andere dimensie aan een gesprek, er kunnen makkelijker stiltes vallen en oogcontact is niet altijd noodzakelijk. Dat maakt het ook makkelijker pijnlijke of gevoelige zaken te bespreken.

In de natuur beweeg je je buiten je eigen vertrouwde wereld. Je zult letterlijk nieuwe wegen inslaan en nieuwe horizonten ontdekken. Hierdoor zul je gemakkelijker openstaan voor nieuwe inzichten en ideeën. Het biedt oneindig veel mogelijkheden om te werken met symbolieken, waardoor je sneller tot de kern komt. Immers een beeld zegt meer dan 1000 woorden.

Natuurcoaching is een vorm van wandelcoaching die verder gaat dan alleen wandelen en praten. Bij natuurcoaching betrek je de symboliek van de natuur erbij, waardoor je heel snel tot de kern komt en de diepte ingaat. Uitgangspunt bij natuurcoaching is dat de mens niet los staat van de natuur, maar er onderdeel van is en dat het coachproces ook een natuurlijk proces is.